Tom Nauta TomSolar

Tom Nauta (1979) is de oprichter en eigenaar van TomSolar. In 2012 legde hij de eerste zonnepanelen op z’n eigen huis en sindsdien is hij fulltime ondernemer in het verbouwen en verduurzamen van woningen. Vanaf 2021 richt hij zich helemaal op het installeren van zonnepanelen bij particulieren en kleine ondernemers.

Tom vindt het belangrijk om een eerlijk advies te geven. Hebben zonnepanelen voor jou geen meerwaarde, dan zal hij ook niet proberen om ze alsnog te verkopen. TomSolar kent korte lijnen en één aanspreekpunt van advies tot installatie. Bij het installeren huurt Tom andere professionals in om samen te zorgen voor een vakkundig resultaat.

Tom is gecertificeerd als Solar Topfitter en opgenomen in het register

TomSolar Solar Topfitter

Tom is van mening dat een duurzaam bedrijf verder gaat dan alleen het verkopen van zonnepanelen. Dit resulteert onder andere in:

  • Een bedrijfsauto op groen gas. Hiermee worden de zonnepanelen CO2 neutraal naar je huis gebracht. Daarnaast heeft Tom de ambitie om binnen 2 jaar over te stappen op een elektrische bedrijfsauto.
  • Een bedrijfslocatie zonder gasaansluiting die verwarmd wordt met natuurlijke brandstoffen.
  • Afvalstromen die worden gescheiden en zoveel mogelijk gerecycled. 

TomSolar ondersteunt  een project van tearfund in Zimbabwe. Hierbij worden waterpompen op zonne-energie gebruikt om droge akkers te beregenen. De bevolking heeft hierdoor meer zekerheid op voedsel en de mogelijkheid om een deel van de oogst te verkopen waardoor er geld is om kinderen naar school te sturen. Voor elk verkocht paneel wordt 10 euro aan dit project gedoneerd.

Zimbabwe Tearfund Bangure harvest Tomsolar